Mededelingen

KERSTSHOW:  21-12 t/m 31-12

Al 50 jaar is Wijma een bekende en betrouwbare naam in de regio als het om auto’s en taxi-vervoer gaat.

De heer Wijma Sr. heeft de start gemaakt met het autobedrijf aan de Zwiepseweg en sinds 30 jaar is zoon Dick deelgenoot in het bedrijf. Zij staan voor een goede prijs-kwaliteit verhouding, optimale serviceverlening alsmede een flexibele instelling. Daarnaast bieden zij een ruim en gevarieerd aanbod nieuwe en gebruikte Nissans.

Het zal alleen de oudere klanten nog bekend in de oren klinken dat Jan Wijma ooit ook rijlessen heeft verzorgd. Inmiddels bestaat auto- en taxibedrijf Wijma aan de Zwiepseweg ruim 50  jaar en is er veel veranderd.Vroeger al een begrip aan de zwiepseweg.

Jan(85) heeft een stapje terug gedaan en zoon Dick Wijma en zijn vrouw Annet zijn nu de drijvende krachten achter het bedrijf. ‘en niet te vergeten ons vaste team van zes medewerkers’ vult Dick daar meteen bij aan. Wijma VOF is ook na 50 jaar nog steeds een familiebedrijf in de positieve zin van het woord; men kent de klanten persoonlijk, het complete team voelt zich betrokken bij het bedrijf en Service wordt met een hoofdletter geschreven. Jan Wijma wil voor deze gelegenheid nog wel een keer terugkijken. ‘ik ben begonnen als sub-dealer van Fiat en ik deed ook veel in DAF. In 1970 heb ik de overstap gemaakt naar Datsun , dat later dus Nissan werd. De rijschool heb ik verkocht om mij volledig op het garage-bedrijf en de taxidiensten te kunnen richten.’ Zoon Dick was tijdens zijn middelbare schooltijd al actief binnen het bedrijf en bouwde het verder uit naar een solide onderneming met een brede klantenkring in de regio. Samen met autobedrijf Herwers in Hengelo is Wijma de naam achter Nissan in de regio.
EEN HECHT WERKPLAATSTEAM met de nodige technische know how!

Een van de belangrijke steunpilaren in het team is Gerrit Klein Nulent die als chef werkplaats en als bevoegd leermeester borg staat voor de technische knowhow van het team. Gerrit is de man die de nieuwste technische ontwikkelingen bijhoudt en op die wijze de kennis binnen zijn team up-to-date houdt. Voor de klanten betekent dat een garantie voor kwaliteit in het onderhoud, een andere vaste waarde in het Wijma – team is Ina Tijken. Zij maakt al 30  jaar deel uit van het team als ervaren monteur. Ina deed haar theoretische kennis op aan de LTS en later het voortgezette technische onderwijs, richting autotechniek. ‘het verschil met vroeger’, legt Ina uit, ‘is dat de computer nu alles aanstuurt in de auto. Het sleutelwerk en het handmatige afstellen is veel minder geworden. Mijn collega Gerrit leest de computergegevens af en geeft vervolgens aan mij of een collega door welke werkzaamheden aan de auto nodig zijn. Zo werk je als team met ieder je eigen deskundigheid.’ Naast haar monteurswerk springt Ina ook dagelijks achter het stuur van de taxi. ‘dat is gewoon een hele leuke afwisseling.’  Het team bestaat verder uit; Marcel Enneman enAlexander Roekevisch. die alle bijkomende werkzaamheden uitvoeren.

Enkele dagen per week zit Gerry Kleinhesselink op kantoor.  Zij verzorgt de administratie en facturatie van het bedrijf.