Al 50 jaar is Wijma een bekende en betrouwbare naam in de regio als het om auto’s en taxivervoer gaat.

De heer Wijma sr. is begonnen met het autobedrijf aan de Zwiepseweg en sinds 30 jaar is zijn zoon Dick deelgenoot in het bedrijf. Zij staan voor een goede prijs-kwaliteit verhouding, optimale serviceverlening en een flexibele instelling. Daarnaast bieden zij een ruim en gevarieerd aanbod van nieuwe en gebruikte Nissans.

Het zal alleen de oudere klanten nog bekend in de oren klinken dat Jan Wijma ooit ook rijlessen heeft verzorgd. Inmiddels bestaat auto- en taxibedrijf Wijma aan de Zwiepseweg ruim 50  jaar en is er veel veranderd.

 

Vroeger al een begrip aan de zwiepseweg.

 

Jan Wijma heeft een stapje terug gedaan en zoon Dick en zijn vrouw Annet zijn nu de drijvende krachten achter het bedrijf. ‘En niet te vergeten ons vaste team van medewerkers’ vult Dick daar meteen bij aan. Wijma VOF is ook na 50 jaar nog steeds een familiebedrijf in de positieve zin van het woord; men kent de klanten persoonlijk, het complete team voelt zich betrokken bij het bedrijf en Service wordt met een hoofdletter geschreven. Jan Wijma wil voor deze gelegenheid nog wel een keer terugkijken. ‘Ik ben begonnen als sub-dealer van Fiat en ik deed ook veel in DAF. In 1970 heb ik de overstap gemaakt naar Datsun, dat later dus Nissan werd. De rijschool heb ik verkocht om mij volledig op het garagebedrijf en de taxidiensten te kunnen richten.’ Zoon Dick was tijdens zijn middelbare schooltijd al actief binnen het bedrijf en bouwde het verder uit naar een solide onderneming met een brede klantenkring in de regio. Samen met autobedrijf Herwers in Hengelo is Wijma de naam achter Nissan in de regio.

Een hecht werkplaatsteam met de nodige technische know how!

Een van de belangrijke steunpilaren is Gerrit Klein Nulent die als 1e autotechnicus en als bevoegd leermeester borg staat voor de technische knowhow van het bedrijf. Gerrit is de man die de nieuwste technische ontwikkelingen bijhoudt en op die wijze de kennis binnen het bedrijf up-to-date houdt. Voor de klanten betekent dat een garantie voor kwaliteit in het onderhoud. Een andere vaste waarde in het bedrijf is Ina Tijken. Zij is al meer dan 30 jaar werkzaam binnen het bedrijf als monteur. Ina deed haar theoretische kennis op aan de LTS en later op het voortgezette technische onderwijs, richting autotechniek. ‘Het verschil met vroeger’, legt Ina uit, ‘is dat de computer nu alles aanstuurt in de auto. Het sleutelwerk en het handmatige afstellen is veel minder geworden. Mijn collega Gerrit leest de computergegevens af en geeft vervolgens aan mij of een andere collega door welke werkzaamheden aan de auto nodig zijn. Zo werk je als team met ieder je eigen deskundigheid.’ Naast haar monteurswerk springt Ina ook dagelijks achter het stuur van de taxi. ‘Dat is gewoon een hele leuke afwisseling.’ Het team bestaat verder nog uit Alexander Roekevisch, die alle bijkomende werkzaamheden uitvoert en Martin Bats, die al meer dan 10 jaar de vaste taxichauffeur binnen het bedrijf is. Hij verzorgt tevens de planning voor het taxibedrijf. En tot slot Gerry Kleinhesselink, die enkele dagen per week op kantoor aanwezig is voor de administratie en facturatie van het bedrijf.